Tuesday, March 16, 2010

PROGRAM E-PENDIDIKAN SCORE A

Program Yang Sungguh Hebat
Anak/Pelajar Score A, IbuBapa/Kita Score RM
(Potensi Pendapatan Sehingga 5 Angka Sehari)ZAMAN SEDANG BERUBAH…

Sudahkah ANAK ANDA bersedia menghadapi PERSAINGAN PELAJARAN?

Sudahkah ANDA bersedia menghadapi KEGAWATAN EKONOMI?Score A Programme™ menyediakan peluang untuk anak/pelajar menjadi cemerlang di dalam pelajaran (di samping enjoy belajar), dan .......

ibubapa/kita menjadi gemilang di dalam bisnes (di samping menikmati duit).

Pengenalan

Syarat untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan ialah dengan menggunakan kaedah “pembelajaran output”, kebolehan untuk mengeluarkan dan menggunakan apa yang telah dipelajari. Ramai pelajar hanya melakukan pembelajaran input – membaca, belajar, menghafal dan mendengar adalah pembelajaran input. Inilah sebabnya ramai pelajar yang mendapat markah yang sederhana.

Untuk menyerlah, anak anda memerlukan pembelajaran output. Ketahuilah bagaimana kami melatih anak anda teknik pembelajaran output kami. Kami telah mengambil masa 4 tahun untuk membentuk satu kaedah pembelajaran output yang cukup komprehensif yang mana ianya telah direka mengikut kurikulum yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan.
Kami akan membantu dan membimbing anak anda supaya Bersedia Menghadapi Peperiksaan dan mencapai kecemerlangan A. Berlatih mencapai kecemerlangan, keinginan untuk berjaya adalah penting, tetapi keinginan untuk bersedia adalah lebih penting. Apabila tiba hari peperiksaan anak anda akan mengharungi cabaran dengan keyakinan dan mencapai kecemerlangan A.

Score A Programme™ juga diwujudkan untuk mengatasi masalah-masalah yang dihadapi oleh ibubapa dan pelajar sendiri seperti:-

Sikap Para Pelajar:-
•Merasa beban dan bosan untuk belajar cara konvensional yang hanya menggunakan buku sebagai medium menuntut ilmu;
•Tiada motivasi untuk menjadi pelajar cemerlang;
•Tiada minat untuk membaca buku dan membuat buku latihan;
•Selalu menghabiskan masa di depan komputer dengan chatting, bermain game dan melawat laman-laman web yang tidak berfaedah; juga
•Tidak mendapat perhatian ibu bapa yang sibuk bekerja.

Masalah Ibu bapa:-
•Tidak dapat menilai pencapaian akademik anak anda;
•Tidak dapat memberi perhatian kepada kerja rumah dan ulangkaji anak anda;
•Tidak berpuas hati dengan keputusan peperiksaan anak;
•Anak hanya membawa balik kad laporan 2 kali setahun;
•Kurang pasti akan persediaan peperiksaan anak anda;
•Anak anda menghadapi tekanan/ takut peperiksaan justeru hilang minat untuk belajar;
Membelanjakan wang yang banyak tetapi anak masih gagal memperolehi keputusan diharapkan; juga
•Kekurangan interaksi ibubapa dengan anak-anak.

Score A Programme™ ialah program Webucation (gabungan website dan education) yang pertama di Malaysia.

Mengikut kajian para pakar ekonomi dunia, seperti Peter Drucker, ‘Webucation’ adalah merupakan peluang perniagaan yang paling berpotensi untuk masa hadapan bahkan lebih berpotensi dari Makanan Kesihatan dan Komunikasi. Perniagaan seperti ini dikategorikan sebagai Ekonomi Matahari Terbit dimana ia mempunyai peluang yang cerah untuk berjaya dalam satu jangkamasa yang panjang.

Di Malaysia pula, pada tahun 2010, Kerajaan telah mensasarkan semua sekolah menjadi sekolah Bestari dimana pada ketika itu, para pelajar akan belajar melalui laman web dan portal pendidikan seperti Score A Programme.


Score A Programme™ – 24 jam sehari, 365 hari setahun, bila-bila masa, di mana-mana jua !

Hanya dengan satu jam sehari, anda boleh mengubah prestasi anak anda menjadi jauh lebih cemerlang, gemilang dan berkeyakinan tinggi !

No comments: